Materiály
Všechny materiály splňují nejvyšší požadavky a všechny normy pro kontakt s potravinou. Jsou vyrobeny z monoplastů a umožňují jednoduchou recyklaci a nízké zatížení životního prostředí. Jsou certifikovány dle ISOO 9001:2008, 22000:2005 a BRC 2015-2016.
PP
Polypropylen patřící do skupiny polyolefínů je všestranný plast, teplotně použitelný v rozmezí -20C až +121C. PP se často používá pro balení čerstvého masa a hotových jídel, v ochranné atmosféře MAP i bez ní.
Misky z PP mohou být transparentní i barevné, k dispozici je i translucentní varianta. Vnější povrch je hladký, nebo pro zlepšení pocitu při uchopení výrobku je použita mikropěna. Tím se docílí "soft touch" efektu.
Použití EVOH bariéry (kopolymer etylenvinylalkoholu) dodá miskám vynikající odolnost vůči 02 a CO2, a tím přispívá k prodloužení trvanlivosti baleného produktu.
PET/APET
Polyetylentereftalát / amorfní polyetylentereftalát je použitelný v rozmezí teplot -40C až + 70C. Samotný PET je velmi těžko svařitelný s horní krycí folií. Při požadavku na svařování se nejčastěji použije miska se svařovací vrstvou z PE (polyetylen).
PET se formuje lépe než PP, je křišťálově transparentní. PET má lepší bariéru proti O2, CO2 a vlhkosti než PP, a trochu horší proti PP+EVOH materiálu.
Folie
Folie zajišťují uzavíratelnost misek pevným svárem. Propůjčují obalu potřebnou bariéru proti průniku O2, CO2, vlhkosti i UV záření. V peelové verzi umožňují snadné a pohodlné otevření obalu. Mohou být transparentní nebo potištěné, flexo i hlubokotiskem. Dodáváme varianty folie s EVOH bariérou pro výrazné prodloužení trvanlivosti. Lakovaná nebo extrudovaná ANTIFOG vrstva zabraňuje pocení krycí folie.
Absorbéry
Absorbují vlhkost a udržují výrobek suchý v průběhu prodeje. Jsou v misce fixovány - přivařeny ultrazvukem. V misce tak není žádné lepidlo nebo jiné cizí částice, nedochází k destrukci absorbéru. Jsou dodávány v různých rozměrech, barvách a třídách savosti.
SPRÁVNĚ!!! vybraný ABSORBÉR zaručuje kvalitní prezentaci výrobku spotřebitelům a zabraňuje jeho znehodnocování. Při nedostatečném absorbéru dochází ke koncentraci tekutin v misce, neboť absorbér již nemá potřebnou sací schopnost. V opačném případě, tedy při předimenzování velikosti a sací třídy v kombinaci s nevhodně zvoleným typem (výrobcem) dochází k situaci, kdy absorbér "vysává" vlhkost z baleného výrobku.